7.2.2015
Rimas Jatkauskas
Mob.: 868888695
jau ir Lietuvoje!!!
.jpg)
Siūlome susipažinti su italų firmos ALFA PIZZA produkcija

Kodėl ALFA PIZZA?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kiekviena Alfa Pizza detalė suprojektuota ir pagaminta nuosavoje gamykloje Italijoje, be jokių trečiųjų šalių. Patirtis ir profesionalumas Įsisavinant naujausias ir pažangiausias technologijas ALFA PIZZA jau daugiau kaip 37 metus gamina picų kepimo krosnis. Asortimente ne tik kompaktiškos krosnys gyventojams, bet ir didelės krosnys kavinėms bei restoranams.
Medžiagų kokybė Malkomis kūrenamos ALFA PIZZA krosnys gaminamos iš specialaus aukštos kokybės šamotinio molio, kas užtikrina aukštą naudingumą, ilgaamžiškumą ir malkų ekonomiškumą. Gamybos proceso metu kokybė tikrinama atliekant kiekvieną operaciją. Tą patvirtina ES sertifikatai.
Dizainas Platus skirtingų modelių asortimentas suteikia galimybę išsirinkti norimą krosnies modelį ne tik pagal dydį, bet galima pasirinkti ir skirtingą dizainą ir krosnį priderinti prie klasikinio ar modernaus būsto interjero ar eksterjero.
Amžina krosnis ALFA PIZZA krosnis tai ne tik maisto ruošimo krosnis, tai kartu ir jaukus namų židinys. Lai tampa tradicija rinktis namiškiams prie židinio ir mėgautis pačių sugalvotais firminiais giminės patiekalais.
Šiandien jūsų įrengta ALFA PIZZA krosnis ateityje džiugins jūsų vaikus ir anūkus! Galimybė apžiūrėti gyvai Pageidaujamą krosnies modelį pristatysime ne vėliau kaip per 4 savaites. Darbo dienomis veikiančią krosnį nuo 8.00 iki 19.00 val. galima apžiūrėti gyvai mūsų sandėlyje: Vilniaus 14A, Grigiškės, Vilniaus miesto savivaldybė. Dėl apžiūros tartis tel.: 861230071 (Rūta). |
MONTAVIMAS
![]() |
![]() |
![]() 3. Iš izoliacinių plytų arba palengvinto betono (į jį dedant keramzitą arba vermikulito granules) suformuojame 15cm storio pagrindą.
|
![]()
|
![]() 5. REFRAX mišiniu užpildome krosnies pagrindo (pado) detales taip, kad mišinys liktų giliau nei detalės.
|
![]() 6. „Sausai“ sumontuojame krosnies kevalą. Detalės turi idealiai susiglausti tarpusavyje.
|
![]() |
![]() 8. Krosnies kupolą izoliuojame ne mažiau nei dviem 25mm storio keraminės vatos sluoksniais. Ant vatos 2 – 4cm storio sluoksniu tepame REFRAX mišinį, ant jo 10-15cm liejamas betonas, į kurio sudėtį įeina keramzitas arba vermikulito granulės.
|
![]() 9. Dedame metalinį armavimo tinklelį ir iš betono (žvyras – cementas) išliejame paskutinį 3 – 4cm storio sluoksnį.
|
![]() 10. Jeigu krosnis stovi lauke, ją būtina apsaugoti nuo nuo drėgmės bei sniego.
|
8. Krosnie |
|
6 priežastys, kodėl turėtume rinktis ALFA PIZZA krosnį
![]() |
TOBULAS DEGIMAS Maisto ruošimas ALFA PIZZA krosnyse vyksta net trimis būdais. Tiesioginis karštis nuo ugnies apskrudina, specialus krosnies padas – švelniai perduoda šilumą iš apačios, karšto oro konvekcija pašalina perteklinę drėgmę iš viršaus. |
![]() |
REŽIMAS Daugeliui patiekalų aukšta temperatūra yra pagrindinis maisto ruošimo ingridientas! |
![]() |
ŠEIMA, DRAUGAI Malkomis kūrenama krosnis – centrinė figūra jūsų namuose. Šeimos vakarienė, draugų susibūrimas, vaikų šventė ar tiesiog romantiškas vakaras dviese suteiks daug malonumo ir paliks neištrinamus įspūdžius. |
![]() |
MAGIJA Užburianti gyvos ugnies magija „užkrauna“ ruošiamą maistą teigiama energija. Ugnis įsiskverbia į maistą su natūraliais medienos aromatais. |
![]() |
MALONUMAS Žiūrėti į degančią ugnį – vienas iš nuostabiausių ir nepakartojamų žmogaus pojūčių. Tikroje krosnyje paruoštas maistas išsaugo visas geriausias maistines savybes, kurias tiesiogiai perduoda į jūsų kūną ir sielą. |
![]() |
FUNKCIONALUMAS ALLFA PIZZA krosnis, tai trys viename: atviras židinys, duonkepė krosnis, picų kepimo krosnis. Turint tokią krosnį nebereikės orkaitės ar mikrobangų krosnelės. |
Kaip vyksta kepimas ALFA PIZZA krosnyje?
Karščio spinduliavimas ALFA PIZZA krosnyse vyksta trim būdais:
- tiesioginis karštis nuo ugnies - apskrudina;
- karščiui atsparus krosnies padas – švelniai perduoda šilumą iš apačios;
- karšto oro konvekcija pašalina perteklinę drėgmę iš viršaus.
Krosnies kupolą sudaro atskiri elementai, kuriuos sujungus suformuojamas bendras kevalas. Jis pagamintas iš specialių karščiui atsparių medžiagų, kurių sudėtyje yra: molis, šamotas, keramzitas, karčiui atsparus betonas bei kitos medžiagos. Įkaitęs krosnies padas bei kupolas lėtai ir tolygiai spinduliuoja karštį.
Ar gali sutrūkti ALFA PIZZA krosnis?
Galimos kelios priežastys, dėl ko gali atsirasti įtrūkimai.
Neteisingas iškūrenimas. Labai yra svarbu, kad pirminis drėgnos krosnies iškūrenimas vyktų lėtai. Jeigu į drėgną krosnį prikrausite didelį kiekį malkų ir ją staigiai užkaitinsite, krosnis gali patirti terminį šoką ir įtrūkti. Tai gali atsitikti dėl to, jog atskiri krosnies taškai netolygiai šyla. Staigiai užkūrus dalis krosnies jau bus karšta, dalis dar tik šils, nes yra skirtingo storio arba netolygiai gauna karštį.
Drėgna krosnis, tai ne tik šviežiai sumontuotas statinys, bet ir ilgesnį laiką nenaudota krosnis. Ypač, jeigu krosnis sumontuota lauke. Sumontuotos krosnies konstrukcijoje yra daug molio ir betono kurie priima drėgmę, tad krosnies įšildymas yra svarbus reiškinys ilgalaikiai jos eksploatacijai. Darbinė krosnies temperatūra 300 - 5000C.
Neteisingas sumontavimas.
• Per plonai arba netolygiai REFRAX mišiniu padengtas išorinis krosnies kevalas. Tepant REFRAX mišiniu iš vinies ar vielos reikėtų pasidaryti matuoklį ir įbedant tikrinti padengimo sluoksnį.
• Per plonai arba netolygiai keramine vata padengtas išorinis krosnies kevalas.
• Per plonai arba netolygiai padengtas užbaigiamasis krosnies sluoksnis (jis turi būti armuojamas tinkleliu).
Ar žiemą galima naudoti krosnį?
Alfa Pizza krosnį galima naudoti bet kuriuo metų laiku, nėra svarbi net žema lauko temperatūra. Tinkamai įrengtos krosnies izoliacinis sluoksnis (ne mažiau nei 2 x 25mm keraminės vatos) neleidžia atvėsti vidiniam krosnies kevalui. Svarbiausia – lėtai ją iškūrenti.
Krosnies kūrenimas
Kad ALFA PIZZA krosnis taptų ilgaamže ir ilgai džiugintų jūsų šeimą reikia labai atsargiai ir protingai su ja elgtis. Labai svarbus yra pirminis jos iškūrenimas (išdžiovinimas). Tai gali užtrukti net keletą dienų:
PIRMA DIENA
Užkurkite nedidelę ugnį, kad temperatūra krosnyje nepakiltų daugiau nei +60°С. Tokią temperatūrą reikia palaikyti ne mažiau nei 2 val.
ANTRA DIENA
Užkurkite ugnį ir stebėkite, kad temperatūra krosnyje nepakiltų daugiau nei +85°С. Tokią temperatūrą reikia palaikyti ne mažiau nei 2 val.
TREČIA DIENA
Užkurkite ugnį krosnyje ir ją kūrenkite, kad temperatūra svyruotų apie +130°С - +150°С.
KETVIRTA DIENA
Jau galima normaliai užkurti krosnį. Jeigu sąžiningai krosnį kūrenote ankstesnes tris dienas, tai jūsų krosnis paruošta naudojimui.
PERSPĖJIMAS:
• Krosnyje gali atsirasti mikro įtrūkimai, tačiau tai niekaip neįtakoja jos veikimo.
• Ilgai nenaudojamai krosniai galioja pirminio krosnies užkūrimo sąlygos.
Kurioje krosnies vietoje kraunamos malkos?
Užkūrimui malkos kraunamos arčiau krosnies kaklelio, kad ugnis tiesiogiai pašildytų kaminą. Mažomis sausomis pliauskos įkuriama krosnis. Maždaug po 10 min dedamos didesnės pliauskos ir laužas stumiamas gilyn į krosnies vidų.
Kokias malkas naudoti?
Naudojant skirtingos rūšies malkas galima pakeisti ne tik patiekalų kepimo laiką bet ir skonį.
Vaismedžiai (obelys, kriaušės, slyvos, vyšnios, persikai, abrikosai) – gerai dega, patiekalams suteikia nepakartojamą aromatą.
Klevas, kedras – taip pat patiekalams suteiks nepakartojamą aromatą.
Ąžuolas, skroblas – kieta mediena, lėtai ir ilgai dega anglys, duoda daug šilumos.
Beržas, liepa. Universalios ir nesunkiai prekyboje atrandamos malkos.
ALFA PIZZA krosnyje negalima naudoti smalingų spygliuočių malkų (eglė, pušis). Tokia mediena išskiria sunkų smalingą dūmą, kuris neigiamai veikia ruošiamų patiekalų skonį. Taip pat nerekomenduojama naudoti Topolio malkų, nes jos taip pat išskiria didelį smalų kiekį. Griežtai draudžiama naudoti klijuotos, dažytos, lakuotos medienos atliekas (fanera, parketlentės, OSB plokštės).
Nepriklausomai nuo to, kokias malkas naudosite, svarbu kad:
.
• Malkos turi būti sausos. Sausos malkos kaitriau dega, greičiau įkaista krosnis
• Mediena sugeria aplinkos kvapus, kurie gali persiduoti į ruošiamus patiekalus. Negalima malkų laikyti vienoje patalpoje kartu su pvz. benzino kanistrais, dažais ir pan.
• Malkos turi būti sausos, bet nesupuvę ar perdžiūvę. Tokios malkos greitai sudegs nepalikę pakankamai kaitros.
• Įkuriant krosnį galima naudoti tik specialius ugnies įdegtukus ar skysčius. Negalima naudoti benzino, žibalo, dyzelinio kuro...
Maisto kepimas ALFA PIZZA kosnyje:

Straipsniai
![]() Klijuojama apdaila |
![]() Kamino valymas |
![]() Smart Fan ventiliatorius |
![]() Suomiški židiniai |
![]() KOBOK modeliai |
![]() KOBOK - židiniai, kurie šildo |
![]() Izoliuoti kaminai |
![]() Lauko židinys, picos krosnis, duonkepė |
![]() Glamm Fire |
![]() Parodoje Supernamai 2014 krosnininkai surengs neregėtą šou |
![]() ASTRA granulinės krosnelės |
![]() Deginti atliekas draudžiama! |
UAB Židinių meistrai - vieni stpriausių Lietuvoje 2012 - 2013 m |
![]() Dūmų ventiliatorius |
Liepsnojantis tunelis išskirtiniam interjerui |
Pirties kaminas |
![]() Tandyras - keramikinė krosnis, šašlykinė, lauko židinys... |
![]() Vasara Lietuvoje - 2013 |
![]() MCZ |
Raituzo namo statybos |
![]() UAB Židinių meistrai - vieni stipriausių Lietuvoje |
![]() Židinių ir dūmtraukių rinkos kuratoriai |
![]() Ugniakurai šildantys vandenį |
![]() Naujas veidas - naujos galimybės |
![]() Kaip paruošti židinį dažymui |
![]() Įdėklas į kaminą |
![]() Kaip pasirinkti meistrą |
![]() Akumuliacinės plokštės |
![]() Išrinktas gražiausias židinys bei prizų laimėtojai |
![]() Blogai traukia - kviesk kaminkrėtį |
![]() Nesidžiaugia židiniu |
Prastas židinys - paties pirkėjo problema |
![]() Kaip elgtis kilus gaisrui |
![]() Spartherm - prestižiniai vokiški židiniai |
![]() Granulinės krosnelės KALOR |
![]() Kaip tinkamai pasirinkti kaminą |
![]() GRENAISOL konstrukcinės-termoizoliacinės plokštės |
![]() Apsauginiai stiklai |
![]() Kaminas krosniai ir Kalėdų Seneliui |
![]() Spalvos |
![]() Akmenų horoskopas zodiako ženklams |
![]() SCHIEDEL ISOKERN moduliniai lavos kaminai |
![]() Ką reikia žinoti apie apdailą |
![]() Schiedel montavimo instrukcija |